Friday, April 25, 2014

Cara tingkatkan imunisasi dan pertahanan badan...

As-Salam... dan Alhamdulillah dengan izin Allah, masih diberi kudrat, idea dan masa untuk berkongsi kebaikan sebahagian produk supplemen keluaran SHAKLEE.... 

Untuk perkongsian kali ne, tuan rumah nak bercerita tentang kebaikan NUTRIFERON

NUTRIFERON Shaklee imunisasi

NUTRIFERON (Penemuan Terhebat dalam Bidang Immunologi)

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Setelah membuat kajian selama hampir 40 tahun, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (NUTRIFERON). Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labubunga SafflowerHoneysuckle Japan, dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formula ini adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan ini diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalm bidang immunologi.

NUTRIFERON adalah satu formula eksklusif dan dipaten oleh SHAKLEE dan tidak dijual dimana-mana kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui SHAKLEE.  


sistem imunisasi

Seperti yang tertera pada gambar di atas, NUTRIFERON ne berfungsi untuk menguatkan sistem imunisasi badan. Pengalaman tuan rumah sendiri bila ambil NUTRIFERON ne, alhamdulillah jarang demam atau selesema teruk.. Kebiasaanya, bila terasa badan macam tak sihat, cepat2 tuan rumah ambil 1 paket NUTRIFERON dan Vitamin C... Alhamdulillah keesokannya badan jadi lebih ringan dan tidak lesu.. Pengambilan NUTRIFERON ne bergantung kepada tahap penerimaan badan, sekiranya perlu boleh diambil 1 paket setiap hari dan insha'Allah tak ade kesan lain. NUTRIFERON juga boleh diambil oleh kanak-kanak. Tambahan pula, kanak-kanak sangat aktif dan mudah diserang virus atau kuman daripada persekitaran.. Tak salah kite sebagai ibu bapa menyediakan sumber makanan tambahan untuk meningkatkan imunisasi badan anak-anak kite termasuk diri sendiri. 


Cadangan Pemakanan:

Utk kesihatan (1 paket sehari)
Sewaktu rawatan/demam (2-3 paket sehari, *lebih baik diambil bersama Vitamin C)


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna, atau bahan pengawet tambahan.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit...Untuk maklumat lanjut boleh hubungi atau email tuan rumah... Anda akan diberi tunjuk ajar sehingga ke akhir.. Dan yg lebih best, jadilah ahli sebab???? Disamping makan utk diri sendiri, Insha'Allah anda akan dapat bonus.. Bagaimana??? jgn segan silu utk bertanya... I'm here to coaching you until the end... 

 ID Shaklee: 962567. Jika berminat boleh contact ; Emel: nhusnasabran@gmail.com; 
Phone/Whatsapp: 013-7921828 

No comments: