Friday, June 20, 2014

Food-lover.... tapi bimbang tahap kolesterol????

As-Salam... dan Salam Ramadhan!!!


Sempena bulan Ramadhan ne, tuan rumah pasti macam2 menu berbuka yang buat kite teringin nak makan.. Tapi pernah tak kite ambil kire kandungan kolesterol dalam setiap makanan yg kite ambil??? Mencukupi atau melebihi keperluan badan?? Ade jugak yg takut utk ambil makanan yg berkolesterol tinggi... Macam2 situasi.. Kebanyakkan makanan yg kite ambil pasti mengandungi tahap kolesterol yg berlebihan.. Kolesterol sendiri terdiri daripada low density lipoprotein (LDL) dan high density lipoprotein (HDL).. 

elak serangan jantung

Kandungan max kolesterol yang boleh diambil (paras kolesterol sihat) ialah < 5.2 mg/dL iaitu LDL mesti < 2.5 mg/dL manakala HDL sekurang-kurangnya > 1.0 mg/dL. Sekiranya kandungan kolesterol tinggi, ini boleh mengakibatkan masalah serangan jantung atau strok.. 

Makanan yang mengandungi kolesterol yang tinggi kebiasaanya adalah seafood... and of course, tuan rumah pun suka sangat2... Kalau sebelum ne, makan saja tanpa fikir pasal kolesterol ape ke sbb fikir badan sihat walafiat je.. Tapi kite x tau, kesannya di kemudian hari... Bila dh tau kesan kolesterol berlebihan dalam badan terus jadi takut dan berhati-hati kalau nak makan especially seafood.. Tapi sekarang tak perlu risau sebab?????? SHAKLEE ade keluarkan 1 lagi supplement khas utk menurunkan paras kolesterol dalam badan secara semulajadi... Apadia dan bagaimana??????????


kurangkan kolesterol

Phytocol-St mengandungi fitosterol yang membantu untuk menghalang penyerapan kolesterol secara berlebihan dalam badan, dimana fitosterol mampu menurunkan 10% penghasilan LDL kolesterol.. Fitosterol juga membantu kesimbangan tindakbalas imun bagi mengurangkan jangkta viral dan bakteria serta mengurangkan simtom alahan, keradangan, dan penyakit auto-imune.  Phytocol-St juga membekalkan 2000 mg fitosterol sehari seperti saranan National Institute of Health.. Jadi!!!! X perlu risau lagi tentang masalah tahap kolesterol.. Anda boleh makan apa shaja makanan kegemaran tapi..... PASTI kan ambil Phytocol-St dahulu sebelum makan...  Untuk dapatkan Phytocol-St ne atau ade apa2 pertanyaan, jangan segan silu utk message/contact tuan rumah... Nikmatilah makanan kegemaran anda tanpa rasa risau tentang tahap kolesterol... Untuk memudahkan anda membeli, boleh la klik --> "Phytocol-St"...anda boleh membeli secara langsung di sini.. Untuk maklumat lanjut mengenai cara pengambilan, boleh contact saya melalui emai atau msg.


ID Shaklee: 962567. Jika berminat boleh contact ; Emel: nhusnasabran@gmail.com; 
Phone/Whatsapp:  013-7921828

COD Area: 
Sri Putri, Skudai
Taman Universiti, Skudai
UTM Johor Bahru, Skudai
Segamat



~~おーおきに(^_^)...~~

No comments: