Saturday, October 1, 2016

~ Masalah kelimumur??? Syampu mana yg sesuai??? ~

Assalamualaikum dan Selamat Malam.. 


Untuk entry kali ne, sis nak share tentang masalah kelimumur sis yg tiada kesudahan dri dulu.. Dari zaman belajar smpai la sblm kenal SHAKLEE, macam jenis syampu sis cuba. Dari yg mahal, sampai la yg harga standard mampu beli.. So far, masalah kelimumur sis tetap ade..pulak tu makin bertambah masalah lain, sebagai contoh rambut berminyak dan berbuah (ne sbb rambut basah2 pakai tudung).. Tapi memang makin teruk lah.. 

Sebelum betul2 kenal SHAKLEE, sis ade cuba Syampu Brand Bawang (yg jackie chan jdi duta tu)... Alhamdulillah okay, masalah kelimumur dh x de, tapi rambut sis x sesuai kot.. Rambut jdi kering dan keras... Kalau sikat tu, confirm sangkut dkt skala 1, x smpai pun skala 9 or 10...  Mungkin lain org, lain kesannya.. Sis x ckp eh syampu tu x bagus, cuma x sesuai utk sis.. (jgn kecam sis  =p) 

Lps dh mula kenal SHAKLEE, mula la tgk2 produk2 lain selain vitamin..  Tertarik utk tgk set penjgaan rambut.. Disebabkan sis masih belajar, x de la budget nk beli semua, jadi sis beli Revitalizing Syampoo Pro Sante dri SHAKLEE... Sis x de la rajin benor nak pakai setiap hari.. Selalunya, 3 kali seminggu.. Jadi kesan tu nmpk lama la sikit. Lps pakai botol ke-3, bru sis perasan (mungkin sblm tu x ambik tahu pun) masalah kelimumur sis dah x de langsung + rambut pun dah tak berminyak... Alhamdulillah, x perlu risau masalah kelimumur dah.. 





Untuk fast action + ade extra budget, wajib cuba set penjagaan rambut Pro Sante yg sis ckp tu.. Set tu lengkap dgn "shampoo+conditioner+nourishing scalp treatment" (utk masalah rambut gugur).. 


Vitamin & Konsultasi 
Husnasb (013-7921828) 


 #CODSHAKLEEUTM 
#CODSHAKLEESENAI 
#CODSHAKLEESKUDAI 
#PENGEDARSHAKLEESEGAMAT 
#PENGEDARSHAKLEESENAI
#PENGEDARSHAKLEEJOHORBAHRU 
#PENGEDARSHAKLEESKUDAI

No comments: