Sunday, October 2, 2016

~ Shaklee!!! Tak kenal, Maka cinta ~


Assalamualaikum dan Selamat Pagi !!!


Mulakan Sunday blues (utk yg kerja hari ahad yer) dengan ucapan  بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم  , dan syukur masih diberi nikmat iman dan kesihatan yg baik... 

Hari ne nak share mcm mne boleh jatuh cinta sgt2 dgn SHAKLEE... Apa sbnrnya SHAKLEE ne??? Bju? Tudung? Makanan?? Dekat2 dh tu.. Shaklee ne satu jenama yg mengeluarkn pelbagai produk, antaranya supplemen tambahan (vitamin C n etc), produk kecantikan, dan mcm2 lagi seperti gmbr di bwh...Bykkn!!!





Nak terang satu2, memang x cukup satu entry.. Untuk kali ne, sekadar nak share, mcm ne boleh jatuh hati pada shaklee ne.. Alkisah baling belakang mse tu tahun 2013 (exactly after a few months accident), terbaca post seorg kwn psl Shaklee.. Mse tu, scroll la sikit2 ape manfaat ostematrix. Then, msg kwn tu utk tanya details lagi psl ostematrix.. Disebabkan mse tu, ade jgk masalah tekanan darah rendah, kawan ne suggest utk ambik Multivitamin- Vitalea.. So, utk first time mencuba Shaklee, Ostematrix dan Vitalea lah yg dh buat trus terjebak... 

At first, sekadar cuba tanpa tahu pun details dan manfaat kalau join sebagai ahli. Almaklumlah, sekadar nk dptkn vitamin je.. Selepas bbrpe bulan, amalkan 2 beradik yang awal tu, stok Ostematrix hbis.. Alamak, mcm mne ne!!!! kwn yg sblm ne dkt KL.. Alhamdulillah, Allah tunjukkan insan yg lebih dkt dan bukak hati ne untuk join sbgai ahli bwk Pn. Zaleha (saya panggil Kak Kopa sbb kenal dia sbgai kakak sepersilatan ^___^).  Padamulanya join sekadar utk makan sendiri ..kdg2 ade la jgk ikut kak kopa pegi seminar (awl2 je la). Lps tu, tenggelam semula dek konon sibuk dgn labwork.. Bertahun-tahun jgk la x brpe aktif.. X de promotion, sekadar kwn2 je yg tahu jdi ahli shaklee.. Jualan pun ala kadar sbb market hanya kwn2 sekeliling plus diri sendiri.. Bukan ape, takut kalau terlampau aktif berbisnes, research n study ke laut.. kang kena marah pulak dgn SV.. Tapi bisnes ke tak, sama je kdg2 kelaut jgk.. 

Skrg dh hampir 3 tahun join Shaklee.. Tahun ne lah bru macam nk expose diri lebih sikit.. Kenapa bru skrg??? Jangan ditanya mengapa...masing2 ade sebab yg sendiri.. (Baru sedar peluang Shaklee yg dh ade dpn mata, sblm ne buta...  =P)  Bila makin byk ilmu dan kebaikan produk Shaklee yg dh tahu, rasa rugi sgt simpan utk diri sendiri je.. Jadi, berkobar-kobar la nak share.. Bukan bermakna ambik trus dan2 pulih atau baik.. Perlukan masa dan kena displin... Dia umpama proses pemulihan @ healing process... Actually sama je kalau kite ambik buah-buahan dan sayuran, cumanya kandungan dlm setiap Vitamin atau Supplemen dri Shaklee tu dh disesuaikan utk keperluan badan kite.. Jadi, kitaran utk jangka masa proses pemulihan tu lebih pendek berbanding ambil buah-buahan dan sayuran. Bukan bermakna tak bgus ambil buah-buahan dan sayuran!!! Khasiat dri buah-buahan dan sayuran tetap ade.. 

Sejak kenal Shaklee dan ambil bbrpe produk, trus  jatuh cinta.. Pernah stop utk a few produk, trus rasa lain, sbb saya ne coffee lover.. So agak susah utk skip coffee setiap pagi. Tapi, kena pandai arrange mse utk ambil jgk supplemen ne.. Selalunya, saya akan extand mse utk ambil coffee tu dlm pkul 10-11 pagi, jdi pgi2 saya akan ambil Zinc, B-complex+VitaminC (slps sarapan, kalau rajin sikit minum ESP).. Ne satu jgk, saya ne dulu x displin sgt bab ambik supplemen ne.. Tu yg org kata x brpe nk nmpk kesan (degil).. La ne dh tau, kena la displin kn diri + kena byk minum air kosong..


Vitamin & Konsultasi
Husnasb (013-7921828)

#CODSHAKLEEUTM
#CODSHAKLEESENAI
#CODSHAKLEESKUDAI
#PENGEDARSHAKLEESEGAMAT
#PENGEDARSHAKLEESENAI
#PENGEDARSHAKLEEJOHORBAHRU
#PENGEDARSHAKLEESKUDAI




No comments: